International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Het belang van een logistiek medewerker

Het belang van een logistiek medewerker

419818

Logistiek medewerker worden?

Wil je logistiek medewerker worden? Of overweeg je een carrièreswitch te maken naar logistiek medewerker? Voor dit beroep wordt de nodige orde, structuur en stressbestendigheid gevraagd. In het leven van een logistiek medewerker kan het er namelijk hectisch aan toe gaan. Je bent namelijk verantwoordelijk voor een goed verloop van alle processen in het magazijn. Van de opslag tot aan de levering van goederen. Daarom is een logistiek medewerker ontzettend belangrijk. In dit blog vertellen we je graag wat meer over het belang van een logistiek medewerker.

Het werk van een logistiek medewerker

Een logistiek medewerker werkt meestal in een magazijn. Daarom noemen we een logistiek medewerker ook wel een magazijnmedewerker. Als logistiek medewerker ben je dus verantwoordelijk voor een goed verloop van de processen die zich in het magazijn afspelen. Denk aan de opslag, levering en verzending van goederen. Zo vervoer je producten, met een pompwagen of heftruck, heb je contact met de klanten, maar voer je ook bijbehorende administratieve werkzaamheden uit en moet je letten op de veiligheidsvoorschriften. Een baan als magazijnmedewerker is dus erg divers.

24/7 werk

Logistieke processen kunnen 24 uur per dag doorgaan. Daarom ben je niet gebonden aan een werkdag van 8 tot 5 als je aan het werk gaat als logistiek medewerker. Er wordt in sommige functies in ploegen gewerkt. Je bent dan ook ’s avonds of ’s nachts aan het werk.

Solliciteer direct!

Lijkt het je wel wat om als logistiek medewerker aan de slag te gaan? Solliciteer dan direct bij een bedrijf dat jou aanspreekt. Je hebt niet altijd een diploma nodig om als magazijnmedewerker aan de slag te kunnen gaan, maar je vergroot natuurlijk wel je baankansen als je een logistieke opleiding hebt gevolgd. Lees hier het laatste nieuws!