International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Drie dingen die je misschien nog niet wist over offshore werken

Er zijn genoeg mensen die geen goed beeld hebben van offshore werken. Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat je voor een paar weken op een platform wordt gezet en dat de werkomstandigheden slecht zijn. Terwijl dit helemaal niet het geval is. Daarnaast zijn er ook steeds meer verschillende beroepen uit te oefenen op zee. In dit artikel bespreek ik drie dingen die je misschien nog niet wist over offshore werken.

Offshore beroepen

Tegenwoordig zijn er verschillende opleidingen die jou opleiden om offshore te werken. Het is echter ook mogelijk om zonder een diploma aan de slag te gaan. In dat geval moet je net als mensen die een opleiding volgen bepaalde cursussen en trainingen volgen. Eén van die verplichte cursussen is een STCW cursus. Een STCW cursus bereid je voor op alle mogelijk gevaren van de zee. Zodat de veiligheid van jou en jouw collega’s ten alle tijden gewaarborgd blijft. 

Een hoger salaris

De meeste mensen weten niet dat je veel geld kan verdienen als je besluit om offshore te gaan werken. Ondanks dat het mogelijk is om zonder opleiding aan de slag te gaan, staat er wel een hoog salaris tegenover. Dit komt simpelweg om het feit dat er steeds meer activiteiten op zee plaatsvinden. Niet alleen het winnen en vinden van gas en olie, maar bijvoorbeeld ook het plaatsen van windmolens. Terwijl het aantal mensen dat offshore willen werken schaars is. 

Alle faciliteiten zijn aanwezig

Naast het harde werken zijn er ook voldoende faciliteiten aanwezig om heerlijk te ontspannen. Op een offshore platform wordt aan alles gedacht. Zo is er internet aanwezig om in contact te blijven met familie en vrienden en het eten wordt verzorgt door een eigen kok. Daarnaast zijn er vaak sportfaciliteiten, sauna’s, bioscopen en andere mogelijkheden om te ontspannen.

Ben je van plan om offshore te gaan werken? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op https://fmtcsafety.com/nl