International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Evidence informed werken doe je zo

Evidence informed werken is erg belangrijk bij het handhaven van de onderwijskwaliteit. Dit houdt in dat je onderzoek combineert met praktijkkennis, om zo de beste kwaliteit te kunnen leveren. Je hebt hier vast al eens van gehoord, maar hoe breng je dit in de praktijk? Hieronder vind je tips om evidence informed te kunnen werken.

Ondersteun je team

Verwacht niet van je team dat alles in één keer goed gaat. Geef ze alle ruimte en tijd die ze nodig hebben om deze werkwijze toe te passen. Zorg ervoor dat de leraren gezamenlijk relevant onderzoek verzamelen eens in de zoveel tijd, op basis waarvan ze voorstellen schrijven. Luister hierbij goed naar de wensen van de leraren, niet iedereen zal hier even snel in groeien.

Laat de leraren zelf bepalen

Het is goed om ervoor te zorgen dat leraren zoveel mogelijk zelf mogen bepalen. Laat ze bijvoorbeeld kiezen wat de belangrijkste doelen voor de komende periode zijn. Organiseer regelmatig meetings waarin je iedereen de kans geeft een bijdrage te leveren en te vertellen wat er allemaal speelt en wat er misschien beter kan. Het is goed om de leraren aan te sporen kritisch te blijven. 

Breng nieuwe collega’s op de hoogte

Komen er nieuwe werknemers in dienst? Dan is het goed om ze van tevoren al in te lichten over deze werkwijze. Het is ook verstandig om eisen aan nieuwe leraren te stellen, zodat ze goed in het team passen en effectief mee kunnen werken aan het evidence informed werken. Als tijdens de sollicitatie blijkt dat ze moeite met deze aanpak hebben, dan is deze baan misschien wel niet zo geschikt voor hen als dat ze in eerste instantie dachten. Door deze eisen te handhaven, draag je uiteindelijk bij aan een betere onderwijskwaliteit.
Tip: meer informatie over evidence informed werken vind je op deze website.