International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

De grijze kasten langs de weg

EVA 5

Heb jij je ook wel eens afgevraagd wat die grijze kasten langs de weg in een woonwijk zijn? Misschien niet maar bij deze is het toch handig om te weten. Dat zijn namelijk straatkasten. Een straatkast wordt gebruikt om bepaalde technische voorzieningen goed weg te werken. Deze moeten namelijk goed beschermd zijn tegen allerlei weeromstandigheden. Denk er bijvoorbeeld maar eens over na als het heel hard gaat regenen of sneeuwen. Elektriciteit is niet altijd even goed beschermd tegen sneeuw, vorst en regen. Zonder die palen heb je binnen de kortste keren de hele straat niet meer verlicht. Het is namelijk zo dat ook technische voorzieningen rondom de straatverlichting in de kasten zijn kunnen zijn verwerkt. Dat maakt het dus heel belangrijk om de technische voorziening goed weg te werken. Ook moeten ze bestand zijn tegen vandalisme.

Waarom niet onder de grond?

Kan al die bekabeling en andere technische voorzieningen niet onder de grond worden weggewerkt? Veel daarvan is natuurlijk, zoals je waarschijnlijk al weet, mooi weggewerkt. Maar het is wel zo handig om ergens makkelijk bij te kunnen als er iets stuk is. In dat geval zal er bijvoorbeeld iets vervangen moeten worden. Of beter nog, om te voorkomen dat iets stuk gaat zal er af en toe onderhoud verzorgd moeten worden. Dan is een straatkast heel handig. Dit is voor beheerders makkelijk te openen zodat zij bij de technische voorzieningen komen die nodig zijn om het onderhoud te laten plaatsvinden of een reparatie te verrichten.

Soorten straatkasten

Je hebt verschillende soorten straatkasten om aan ieders wensen en behoeften te voldoen. Elk toepassingsgebied van een straatkast vraagt namelijk om misschien wel ander materiaal of andere afmetingen. Wat betreft straatkasten heb je grote, middel en kleine straatkasten en kan er ook een keuze worden gemaakt tussen coatings met verschillende kleuren bestaande uit grijs, zwart en groen.