International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Voorraadoptimalisatie met Optiply

Voorraadoptimalisatie

Voorraadoptimalisatie is een zeer belangrijk aspect wanneer jij een eigen webshop of onderneming hebt. Om goede zaken te kunnen doen, moet je ervoor zorgen dat jij genoeg voorraad in het magazijn hebt liggen. Vaak is een ondernemer er dagelijks mee bezig om te kijken wat er nog in voorraad ligt en wat er eventueel nog aangekocht moet worden. Elke keer wanneer er een klant een bepaald product zoekt, maar deze is niet op voorraad, dan is dat een gemiste kans. Want iets niet kunnen verkopen omdat deze niet voorradig is betekend meteen een lagere omzet.

Een zeer goede voorraadoptimalisatie

Vanaf het moment dat wij Optiply in ons bedrijf hebben binnen gelaten, merken wij een heel groot verschil. Optiply is een software die ervoor kan zorgen dat alle voorraden geautomatiseerd worden. Dat wil zeggen dat een ondernemer dit stukje volledig uit handen kan geven en hier geen tijd meer voor hoeft in te steken. Dankzij dit programma worden de voorraden beheerd en worden de inkopen automatisch geregeld. Voordeel hiervan is dat je als ondernemer meer tijd hebt voor ander belangrijke zaken en je met deze voorraden niet bezig hoeft te houden.

Vanaf het moment dat wij Optiply zijn gaan gebruiken zien wij dat de verkoop flink is toegenomen. Voordeel hiervan is dat wij niet teveel inkopen en een beter overzicht hebben wat wij in ons magazijn hebben staan. Op deze manier geven wij ook minder uit aan deze voorraad. Wij kopen alleen wat nodig is en niet meer.