International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Hoe kies je de juiste business intelligence tool?

De huidige business intelligence tool in je organisatie voldoet niet meer aan jullie eisen en je wilt graag een nieuwe tool gaan inzetten. Of misschien heb je nog helemaal geen business intelligence tool en wil je hier wel graag gebruik van gaan maken. In ieder geval zul je op zoek moeten gaan naar een goede tool die geschikt is voor jouw business. Maar hoe kies je nu de juiste tool? Wij geven je een aantal tips in dit artikel.

  1. Stel een wensenlijst samen

Je weet wellicht al een beetje waar jouw toekomstige business intelligence tool aan moet voldoen, maar toch is het goed om van tevoren al je wensen duidelijk in kaart te brengen. Als je hiervan een goed overzicht hebt, kun je heel gericht op zoek gaan naar een goede tool en je zoekresultaten snel filteren. Vraag jezelf af welke functionaliteiten de tool allemaal moet hebben en bereken ook welk budget je hiervoor over hebt.

  1. Test verschillende tools

Aan de hand van je wensenlijst heb je nu waarschijnlijk een aantal business intelligence tools kunnen vinden die goed bij je bedrijf passen en aan jouw eisen voldoen. Maar welke tool is nu het beste? Eigenlijk kun je dit alleen zien door de tools te testen. Zo merk je echt hoe het is om met de verschillende tools te werken en kun je een goede keuze maken. De meeste business intelligence tools bieden free trials aan of je kunt na aankoop indien je niet tevreden bent binnen een bepaald aantal dagen je geld terugvragen.

  1. Vergeet je gebruikers niet

Bij het kiezen van een business intelligence tool moet je zeker niet de meningen van de uiteindelijke gebruikers vergeten. Laat hen meedenken over de eisen waaraan de tool moet voldoen en laat ze de tool ook testen. Op die manier weet je zeker dat je straks een tool uitkiest die ook echt bij jouw organisatie past.