International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Verschillende soorten heftrucks

Om de juiste bewerkingen te doen, de juiste materialen op de goede plek te krijgen, is het noodzakelijk om een goede heftruck te hebben. Nu zijn er meerdere heftrucks voor veel dingen geschikt, maar zijn er ook bij elke heftruck voordelen en nadelen die invloed kunnen hebben op de verplaatsing van materialen.

Een stapelaar

In elk magazijn is er wel een stapelaar te vinden. Dit komt omdat het een hele wendbare heftruck is die wel heel veel gewicht kan verplaatsen. Het enige wat niet heel prettig is, is dat een stapelaar als het ware onder grote stellingen moet rijden en dit gaat ten koste van de ruimte in het magazijn.

Hoogbouwheftruck

De naam zegt het al. Deze heftruck is perfect om mee te werken in de hoogte. Voor veel magazijnen is dat echt een uitkomst, het betekent dat ze meer kwijt kunnen in de hoogte. De hoogte die een hoogbouwheftruck kan bereiken gaat echter wel ten koste van stabiliteit. Hoe hoger een heftruck komt, hoe groter de kans is dat de heftruck zal gaan schommelen, zeker met een zware lading. Om dezelfde zelfde reden kan er absoluut geen sprake zijn van oneffen terrein. Dat zou erg gevaarlijk zijn.

Meeneemheftruck

Deze heftruck is perfect in de productie omdat hij vast gemaakt kan worden aan de achterkant van een vrachtwagen. Hierdoor wordt laden en lossen een stuk gemakkelijker. Dit brengt ook meteen een nadeel met zich mee. Een meeneemheftruck kan dus niet heel veel gewicht dragen en is niet bruikbaar voor het vervoeren van grotere materialen. Maar daar blijft het ook bij, want een meeneemheftruck kan veel betekenen voor zowel de klant als de chauffeur. De chauffeur hoeft namelijk niet zelf de lading te lossen, wat vaak met veel losse vracht heel lang duurt, en de klant heeft het de vracht sneller geleverd.

Zijlader

Voor het vervoeren van grote materialen is ook deze heftruck heel handig. Niet alleen omdat de heftruck veel gewicht kan dragen, maar ook omdat het een hele smalle heftruck betreft. Hierdoor kan de heftruck zich in smalle gangen verplaatsen, dit is ook heel handig in een magazijn. Een nadeel van deze heftruck is dat er niet heel diep gestapeld kan worden, namelijk maar 1 meter.

Heftruck voor ruw terrein

Op grote bouwterreinen is er altijd wel een ruwterrein heftruck te vinden. Dit komt door de luchtbanden. Een bouwterrein staat er vaak om bekend dat de grond oneffen is, en dit kan lastig zijn met het vervoeren van een heftruck. Deze heftruck is een stuk stabieler vanwege de grote banden en de belasting die de heftruck kan hebben is groot. Ook in verschillende weersomstandigheden is deze te gebruiken.