International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Google Mijn Bedrijf; Wat is het en hoe werkt het?

In de wereld van online marketing is Google Mijn Bedrijf een krachtig hulpmiddel voor bedrijven om hun online aanwezigheid te vergroten. Maar wat is Google Mijn Bedrijf precies en hoe werkt het? In deze blog zullen we de basisprincipes van Google Mijn Bedrijf uitleggen en laten zien hoe het jouw bedrijf kan helpen om online gevonden te worden.

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee bedrijfseigenaren hun bedrijfsinformatie kunnen beheren en presenteren op verschillende Google-platforms, waaronder Google Zoeken en Google Maps. Met Google Mijn Bedrijf kun je jouw bedrijfsprofiel maken en beheren, zodat potentiële klanten eenvoudig relevante informatie kunnen vinden wanneer ze naar jouw bedrijf zoeken.

Hier zijn enkele belangrijke functies en voordelen van Google Mijn Bedrijf:

Bedrijfsinformatie beheren

Met Google Mijn Bedrijf kun je essentiële informatie over jouw bedrijf beheren, zoals bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website, openingstijden en meer. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat deze gegevens nauwkeurig en up-to-date zijn, omdat potentiële klanten hierop vertrouwen om contact met jou op te nemen of jouw locatie te bezoeken.

Online zichtbaarheid vergroten

Door jouw bedrijfsinformatie in te vullen en bij te werken op Google Mijn Bedrijf, vergroot je de kans dat jouw bedrijf verschijnt in relevante zoekresultaten en kaarten in Google Zoeken en Google Maps. Dit helpt potentiële klanten om jouw bedrijf te ontdekken wanneer ze zoeken naar producten of diensten die jij aanbiedt.

Klantbeoordelingen beheren

Google Mijn Bedrijf biedt ook een functie voor klantbeoordelingen. Klanten kunnen hun ervaringen delen en beoordelingen achterlaten op jouw bedrijfsprofiel. Het is belangrijk om actief te reageren op deze beoordelingen, zowel positief als negatief, om het vertrouwen van klanten op te bouwen en jouw reputatie te beheren.

Foto's en video's delen

Met Google Mijn Bedrijf kun je foto's en video's van jouw bedrijf uploaden. Dit is een geweldige manier om potentiële klanten een kijkje achter de schermen te geven en jouw bedrijf visueel te presenteren. Foto's en video's kunnen helpen om jouw bedrijf te onderscheiden en klanten aan te moedigen om voor jou te kiezen.

Statistieken en inzichten bekijken

Google Mijn Bedrijf biedt ook statistieken en inzichten over hoe vaak jouw bedrijfsprofiel wordt bekeken, hoe klanten jouw bedrijf vinden en welke acties ze ondernemen, zoals het bezoeken van jouw website, het aanvragen van routebeschrijvingen of het bellen van jouw bedrijf. Deze inzichten kunnen waardevol zijn bij het evalueren van jouw online prestaties en het nemen van marketingbeslissingen.

Bron: Marketing Bureau Amsterdam