International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Waarom iedere organisatie een vitaliteitsprogramma zou moeten inzetten

Vitalfacts

Een vitaliteitsprogramma helpt je om de dag fit te beginnen en fit te eindigen. Voordat je leiding kan geven aan anderen, zal je eerst leiding moeten kunnen geven aan jezelf. En in onze snelle maatschappij is dit nogal een uitdaging. Zo moet je 24 uur per dag online zijn, topprestaties leveren op je werk, aandacht hebben voor je partner, je kinderen, je vrienden én voor jezelf. Daarnaast zijn goed en gezond eten, ontspannen, bewegen en voldoende slapen ook belangrijk. Hoe doe je dat? En waarom is een vitaliteitsprogramma zo belangrijk voor je werknemers?

Vitaliteitsprogramma

Een vitaliteitsprogramma zorgt voor meer balans in je energie

Voor medewerkers van een organisatie is het van essentieel belangrijk om iedere werkdag te beginnen met een fit lichaam en een heldere geest. Je bent het meest gemotiveerd als je de hele dag energiek bent en ’s avonds niet uitgeblust op de bank zit.

Coach

Vitale medewerkers leveren goede prestaties

Vitaal zijn en worden, zorgt ervoor dat jij je gezondheid, mentale gezondheid en je gedrag meer in de hand hebt. Hierdoor lukt het je beter om elke dag weer een goede prestatie te leveren. Wanneer je medewerkers dit beheersen, zijn ze vitaler en dat stralen ze weer uit naar andere medewerkers. Op die manier vervullen ze ook nog eens een voorbeeldfunctie voor hun collega’s.  

Meer inzicht in en bewustwording over vitaliteit

Wanneer je werknemers deelnemen aan een programma om vitaler te worden, krijgen ze meer inzicht in vitaliteit en worden ze hier bewuster van. Door de inzet van technologische middelen, zoals een online leeromgeving, een vitality coach en activity trackers, is het veel leuker en makkelijker om aan vitaliteit te werken. Bovendien maakt een vitality coach het vitaal worden veel persoonlijker. Deze formuleert persoonlijke doelstellingen voor iedere deelnemer, zodat het werken aan vitaliteit echt een uitdaging wordt.