International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Online koffiebonen bestellen

Kopje koffie

Koffie is een populair fenomeen geworden. Als echte koffieliefhebber ben ik blij dat ik kan kiezen voor online koffiebonen bestellen. Tegenwoordig zijn er meer en meer dure koffiemachines die koffie kunnen maken zoals espresso, cappuccino,… Als je een goede koffiemachine wilt, zullen de prijzen snel oplopen tot meer dan 2000 euro. Daarom kies ik liever voor koffiebonen. Zo heb ik een eenvoudige en lekkere koffie met volledige controle over het eventuele roosteren en malen van mijn koffie.

cappuccino

Voordelen van Online koffiebonen bestellen

Het allerbelangrijkste aan je koffie is een goede kwaliteit te hebben. Het is niet omdat iets online wordt verkocht dat het niet aan een bepaalde kwaliteitsstandaard voldoet. Integendeel, als je een liefhebber bent van gebrande koffie kies je beter voor het online bestellen. Gebrande koffie heeft de allerbeste smaak ongeveer 2 weken na het productieproces. Dit is hoe snel de bonen al bij mij in huis waren. Wat weinig mensen weten is dat versgemalen bonen ook 30% meer geur geven. Een tweede voordeel dat ik ondervonden heb aan online bestellen is dat er een ontzettend groot assortiment is. Er is veel meer variatie dan in een winkel.

mijn eigen koffiebonen malen?

Kopje koffie

Ik maal mijn koffie het liefste vak voor gebruik, dan heeft het nog het minste in smaak moeten inleveren. Ik maal mijn bonen tot het de dikte heeft van grof zeezout. Daarna doe ik er gewoon water bij afhankelijk van hoe straf ik de koffie wil hebben. Zo eindig ik met een heerlijke simpele koffie. Als je liever nog wat melk of suiker toevoegt kan dat perfect!

Hoe alles onderhouden?

Het is belangrijk na het malen je apparatuur terug te poetsen. Bij het malen van koffie komen er namelijk vetstoffen vrij die een slechte smaak kunnen geven bij de volgende maling.