International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

De oorsprong van palmbomen

Het zal je niet verbazen dat palmbomen van origine uit de meer zuidelijke landen van de wereld komen. In Nederland zal je geen palmbomen vinden en al helemaal niet in nog noordelijke landen als IJsland, Groenland en Zweden. Ook op de zuidpool hoef je niet verbaast op te kijken als je geen palmboom tegen het lijf loopt. Over het algemeen bevinden palmbomen zich namelijk in landen en gebieden die zich rond de evenaar bevinden. Ook Zuid-Europese landen, waaronder Frankrijk en Spanje sluiten zich aan bij het lijstje landen dat in het bezit is van palmbomen. Ga je naar een warm land op vakantie? Dan is de kans dus groot dat je een palmboom tegen het lijf zal lopen.

Het nut van palmbomen

Palmbomen zorgen niet alleen voor een mooi aanzicht van een tropisch eiland, maar zijn ook nog eens nuttig. Sommige soorten palmbomen dragen namelijk kokosnoten met zich mee. Deze noten hebben een hele unieke en herkenbare smaak en geur en worden in allerlei producten verwerkt. Zo is het mogelijk om de melk uit de kokosnoten te drinken en kan de wand van de noot gegeten worden. Deze materialen worden vervolgens verwerkt in kokosolie om mee te koken of je kan er kokosbrood van maken. Dit is een beleg voor op brood die vooral bij kinderen erg populair is. Verder wordt de geur van kokosnoten ook veelvuldig in producten verwerkt. Daarover meer.

De geur van de kokosnoten van palmbomen

Kokos heeft een hele herkenbare geur waar je van houdt of juist niet. Veel makers van producten zijn groot fan, want de geur van kokos is overal terug te vinden. Denk aan zeep om je handen mee te wassen of shampoo om je haar mee te wassen. Daarnaast zijn er ook heel veel geurtjes in huis of parfum waarin kokos zit verwerkt. Juist die kenmerkende geur maakt dat veel mensen het lekker vinden om de geur om zich heen te hebben.