Huur een bouwafval container voor tijdens je verbouwing
Heb je een aannemers- of klusbedrijf, dan weet je het al lang: je kunt niet zonder bouwafval container tijdens een grote verbouwing. Moet er veel gesloopt worden, denk dan aan een badkamer of bijkeuken, en zijn de materialen daarna niet meer te gebruiken? Dan heb je echt een bouwafval container nodig. Met zo'n container zorg je voor meer overzicht én voor meer veiligheid op de werkvloer. Maar wist je dat dat ook geldt voor particulieren? Ga jij je schuurtje slopen en wil je op een nette manier van al dat sloopmateriaal af dat vrijkomt? Dan zal ook jij niet zonder bouwafval container kunnen.
Hoe werkt een bouwafval container?
Een bouwafval container regel je gemakkelijk online. Je spreekt dan af wanneer deze container op welke plek geplaatst moet gaan worden. In veruit de meeste gemeentes heb je hier geen vergunning voor nodig. De container mag in één van de parkeervakken bij jou voor de deur geplaatst worden. Een belangrijke uitzondering is het plaatsen van een bouwafval container in een betaald-parkeren-zone. Je zult dan een vergunning moeten aanvragen. De container wordt geplaatst en jij stort 'm vol met je sloopafval. Wil je er zeker van zijn dat je buren niet ook gebruik maken van de container? Kies dan voor een afsluitbaar, dicht model. Is de container vol? Dan is één telefoontje genoeg om deze te laten afhalen. Heb je nog meer sloopafval? Dan laat je de container omruilen voor een leeg exemplaar.
Hoe zorgt een container voor meer overzicht op de werkvloer?
Of je nu een professioneel of een amateur klusser bent, het blijft belangrijk dat je de grote lijnen van je werk blijft zien. Liggen er overal stapels sloopafval en heb je ook de nieuwe materialen alvast opgeslagen staan? Dan kan het zomaar zijn dat je het overzicht volledig kwijtraakt. Overal liggen stapels en je weet op een gegeven moment niet meer wat nieuw is en wat oud. Door je sloopafval direct in de container te storten zorg je ervoor dit het altijd duidelijk is.
Hoe zorgt een container voor meer veiligheid op de werkvloer?
Doordat je ieder stuk sloopafval maar één keer hoeft vast te houden, is de kans heel klein dat je in een spijker, schroef of glasscherf grijpt. Dit gebeurt immers vooral omdat de boel nog even snel-snel moet worden opgeruimd. Ook hoef je niet met je afval naar de stort te rijden en het daar uit je aanhanger te kieperen. Daarbij liggen er nergens stapels troep op de werkvloer. Dit maakt het gevaar van struikelen of het in een spijker stappen een stuk kleiner.