International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Online kleding verkopen: hoe doe je dat?

Tegenwoordig verkopen heel veel mensen online hun kleding via Marktplaats of een app zoals Vinted. Dat kan heel handig zijn als je niet zo goed weet wat je met je oude kleren wilt doen of als je iets in de verkeerde maat hebt gekocht. Door je kleding te verkopen maak je er iemand anders blij mee en ga je kledingverspilling tegen! Wil jij ook jouw kleding online verkopen, maar weet je niet hoe je dat het beste kunt aanpakken? Lees dan even verder. In dit blog laat ik weten hoe je het best jouw kleding online kunt verkopen.

Goede foto’s maken

Ten eerste is het belangrijk om goede foto’s te maken van je producten. Zorg ervoor dat de foto’s scherp zijn, dat je ze zelf maakt en dat je goed laat zien of er gebruiksporen te zien zijn. Is het product van een duur merk? Zorg er dan voor dat het merk er duidelijk opstaat. Zit het prijskaartje er nog aan? Maak daar dan ook een foto van, zodat mensen weten dat het item gloednieuw is. Het is belangrijk om foto’s te maken uit verschillende hoeken. Zorg dat er genoeg licht is, dat je ziet hoe het kledingstuk valt en wat de kleuren van het kledingstuk zijn.

Maak je profiel up to date

Wanneer je foto’s hebt gemaakt is het tijd om de foto’s op je profiel te zetten. Zorg ervoor dat je profiel up to date is: voeg een profielfoto toe, schrijf een korte bio en upload je producten. Bij het uploaden van de producten moet je instellen wat de prijs is, hoe groot de verpakking gaat zijn en van welk merk het is. Kijk hierbij naar of de verzendkosten erbij ingegrepen zijn en probeer het product dat je upload een beetje te verkopen. Je kunt ook eventueel je account op je social media kanalen delen, zodat je al wat volgers erbij krijgt. Wanneer alles up to date is, is het een kwestie van wachten tot mensen reageren.

Contact

Gefeliciteerd! Iemand heeft contact met je opgenomen, omdat ze je product willen kopen. Als dat gebeurt, is het belangrijk dat je snel en duidelijk op hun berichten reageert. Willen ze nog een foto van het product? Stuur dat dan op. Hebben ze vragen? Zorg er dan voor dat je het antwoord weet.

Verzending

Wanneer je het product hebt verkocht is het belangrijk dat je het pakketje spoedig en veilig verstuurt. Zorg voor een juist verpakformaat en zorg ervoor dat de inhoud niet stuk kan gaan of nat kan worden. Je kunt het bijvoorbeeld wikkelen in noppenfolie.