International Job

Vind hier vele tips over ondernemen

Import en export

Import en export van nieuw product

Omdat ons product uniek is en op een uitzonderlijke wijze geproduceerd wordt, is import en export erg belangrijk. Omdat ik zelf logistiek gezien niet echt een held ben, regelde ik import en export niet, maar liet ik dit doen door mijn vrouw. Mijn vrouw is een echte regelaar, kan van alles en is echt een multi tasker, zoals een vrouw betaamt. Ze is mijn held wanneer alles mis gaat, want zei kan het in no time weer op pootjes zetten. Zo ook de import en export van onze nieuwe product. Wij moesten importeren om het product af te maken, om vervolgens weer te exporteren naar verschillende afnemers in het buitenland. Dit moest dus met een goed tijdschema gebeuren, anders werkte het natuurlijk niet goed en kon de productie vast lopen. Enfin, na drie weken was er een totale import en export plan en kon het in gang gezet worden.

Import en export loopt nu ontzettend goed

De import en export loopt nu echt ontzettend goed en we maken dan ook goede progressie in het vak gebied, ik krijg steeds meer afnemers, wat betekend dat we de productie nu groter moeten maken en ook meer personeel in dienst moeten nemen. Ik zorg voor het personeel, ik vind het zelf ook wel leuk om te gaan rekruten, dit deed ik namelijk voor we onze onderneming begonnen. Je begrijpt dat ik het dan ook erg leuk vind om te doen. Ik heb nu sollicitaties lopen met vier verschillende personen.